Arcfestésnek nevezzük az arc testfestékkel történő kifestését.

Arcfestés Karnevál

Festő: Magosi Beáta

Az arcfestés alkalmazása rendkívül népszerű a színpadon és a filmekben. Néhány híres színész, és a filmek, melyekben arcfestéssel szerepeltek: Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse), Heath Ledger (A sötét lovag), Ron Perlman (Pokolfajzat), Mickey Rourke (Sin City), Johnny Depp (Alice Csodaországban), Helena Bonham (Alice Csodaországban), Navi emberek (Avatar), Mel Gibson (A rettenthetetlen). Ezeken kívül számtalan horror és fantasy filmben láthatunk arcfestést, vagy speciális make-upot.

Sok birkózó is arcfestéssel lép a ringbe: Jeff Hardy, The Ultimate Warrior, Road Warrior Animal, Road Warrior Hawk, és Doink, a bohóc. A híres amerikai rockbanda, a Kiss arcán 1982-ig minden koncertjükön láthattuk a csak rájuk jellemző maszkszerű arcfestést.

Hagyományoktól függő arcfestést ősidők óta alkalmaznak a törzsi kultúrákban a vadászat és a háborúk sikeressége érdekében. Intenzív terjedése a nyugati kultúrákban a 60-as években indult meg a hippik arc- és testfestései következtében.

Virágos arcfestés, Soós Krisztina

Virágos arcfestés, Soós Krisztina

Az arcfestés mai népszerűsége nagyban köszönhető a hazánkban is egyre terjedő fesztiváloknak. Szinte minden ünnepi alkalom megfelelő lehet egy jó bulira, ahol arc-vagy testfestésnek is helyet adhatunk. Csak néhány ilyen alkalom: születésnap, farsang, Mikulás, Halloween, Szilveszter, falunap, búcsú, legénybúcsú, céges rendezvények, Majális, gyermeknap, évzáró…, ahol nem csak gyermekek számára készíthetünk arcfestést.

Népszerű arcfestés minták:

  1. Tigris
  2. Pillangó
  3. Hercegnő
  4. Bohóc
  5. Pókember
  6. Kutya
  7. Macska
  8. SzörnyArcfestés blog

Kattints a bal oldali linkekre, és nézz meg lépésről-lépésre leírásokat, tudd meg, mire kell odafigyelni arcfestés végzésekor, vagy olvasd el, hogyan juthatsz ki fesztiválokra, mint arcfestő!

Minden eszközt, festéket, könyvet beszerezhetsz nálunk, a Webáruházban, illetve három szintű tanfolyamon sajátíthatod el az arcfestés fortélyait.


Hozzászólások

Arcfestés — 2 hozzászólás