Csillámpor típusok

Csillámporok

Sokféle csillámpor kapható a boltokban. Vigyázz, testfestéshez soha ne használj dekorációs célra gyártott csillámport! Ezek a csillámporok sokszor fémet, kemény műanyagot, üveget tartalmaznak, és az alkalmazott pigmentek is veszélyt jelenthetnek az érzékeny bőrre. A PVC-ből, PET-ből készült csillámporok nem alkalmasak bőrön való használatra.

Mindig kozmetikai minőségű csillámport használj!

Kérlek, figyelj arra is, hogy a műkörömre gyártott csillámporok bőrön való használata nem engedélyezett!

A következő márkák bőrön biztonsággal alkalmazható, vízálló, élénk színű csillámporokat kínálnak: CsillámVilág, glitterify.me

Metál színű csillámpor

A metálos ragyogású csillámporok a legélénkebb és legnépszerűbb csillámporok. A név nem az csillámpor alapanyagára utal, hanem a szín jellegére: ezek a típusok egyszínűek és élénk csillogásúak. A bőrt tökéletesen fedik, a bőr színe nem tetszik át alóluk. Ezzel a típusú csillámporral feltűnő, élénken csillogó testfestés vagy csillám tetoválás készíthető. Metál színű csillámporok a webáruházban.

Hologramos csillámpor

Ezek a ragyogó csillámporok 4-5 színben változtatják a színüket attól függően, hogy milyen szögben verődik vissza róluk szemünkbe a fénysugár. Gyönyörűen csillogó, játékos hatású csillámtetoválás készíthető a felhasználásukkal. Teljesen fedik a bőrt, a festett felület színe nem látszik át. Mindig élénken csillogó, telített színű csillámporok ezek. Hologramos csillámporok a webáruházban.

Minden hologramos (más néven lézer) csillámpor keverhető a rokon színű metál vagy irizáló csillámporokkal. A hologramos lilás rózsaszín keverhető például a metál babarózsaszínnel. 40% hologramos csillámporhoz 60% metál csillámport érdemes keverni, de a variációk, így az elérhető hatások száma is végtelen.

Színjátszó csillámpor

A színjátszó –irizáló, vagy szivárvány színű- csillámporok pasztell árnyalatai többnyire áttetszőek, általában 2-3 színben játszanak. Ha csak ezt a típust alkalmazzuk a csillám tetoválásban, akkor bizonyos szögből nem, vagy csak halványan látható az ezzel készített minta. Más szögből nézve a minta a tégelyben látható színnel egyező lesz. Egy mintán belül keverd a típusokat! 20% irizáló csillámporral, 20% hologramos csillámporral és 60% metál fényű csillámporral varázslatos hatás érhető el. Színjátszó csillámporok a webáruházban.

Selyempor

A selyemport, csillámport strasszköveket együtt alkalmazva még különlegesebb testdísz készíthető. Egészen eltérő lesz a testfestés hatása, ha csak csillámport, csak selyemport használunk, vagy ezeket keverjük akár strasszkövekkel is. Selyempor a webáruházban.

1. Csak selyemport viszünk fel a ragasztóra: Ha selymes fényű, elegáns és visszafogott mintát szeretnél, alkalmazz selyemport a ragasztón! Ezáltal selymes hatású, kevésbé csillogó, inkább csak fénylő, mégis elegáns mintát kaphatunk.

2. Csillámport és selyemport is alkalmazunk egy csillám tetováláson belül: Ha az elkészült csillámfestés felületére viszed fel a selyemport, a ragasztó teljes felületét sikerül lefedned. Így a minta egységesebb lesz. Használj olyan színű selyemport, ami hasonló színű, mint a ragasztóra már felvitt csillámpor.

Szemcseméret

A méret számít! A fent említett csillámpor-típusokon túl jó, ha a különböző méretű csillámporokat is tudatosan alkalmazzuk. A szemcsék méretét milliméterben fejezzük ki. Ha nagy méretű (0,5 / 1mm) szemcsét is teszel a csillámfestésbe, figyel arra, hogy mindig ezzel kezdd a csillámpor felvitelét. Szórd bele a mintába, mintha sót szórnál. Ezekről a nagyobb felületekről a fény messziről is visszaverődik, így még feltűnőbb és élénkebb csillogású mintát kapsz. Ezután vidd fel a normál méretű (0,25 mm) csillámport, végül a selyemport. Ha strasszkövet is alkalmaznál, természetesen ezzel kezd a folyamatot, hiszen ez a legnagyobb méretű dísz.

Még több tippért és ötletért végezd el a csillám tetoválás képzésünket!


Hozzászólások

Csillámpor típusok — 8 hozzászólás

 1. Sziasztok!
  Az lenne a kérdésem (mert egyelőre sajnos nem világos), hogy a kozmetikai minőségű csillámpor kategóriába tartozik a műkörömépítéshez használt is? Vagy az összetevőiben a dekorációs célra készített? Ha az is kozmetikai, akkor miben különbözik a testfestő csillámportól?
  Előre is köszönöm a választ! 🙂

  • Köszönjük a kérdést!
   Nagy vonalakban 3 csoportba sorolhatók a csillámporok (igaziból ennél jóval több típus létezik). A legolcsóbbak, melyek tartalmazhatnak fémet, üveget kemény műanyagot (PET), hobby célra és ipari felhasználásra készülnek. A második kategória picit drágább, ezek a műkörömhöz használt csillámok. Ugyanezeket a csillámokat használják pl. a hajspray-kben… is.
   Ebben a két kategóriában nem vizsgálják meg a színek és effektek eléréséhez használt pigmenteket abból a szempontból, hogy azok okozhatnak e bármilyen károsodást, ha hosszú távon érintkeznek a bőrünkkel.
   Ez a legnagyobb különbség a harmadik kategóriához képest, mely a kozmetikai csillámpor. A kozmetikai csillámokra szigorú előírások vonatkoznak, melyek nemcsak a pigmentekre, de a felhasznált fólia alapanyagára is vonatkoznak.

 2. Sziasztok!
  Ezeket a csillámokat lehet sminkként is használni, a ragasztót lehet szemhéjra kenni és ha igen, akkor melyik ragasztót ajánlod?
  Köszönöm a választ!

  • Timcsi!
   Ezek a csillámporok, amiket itt, a CsillámVilág webáruházban vásárolhatsz, kozmetikai termékek. Ez azt jelenti, hogy bőrre valók. Szemhéjra is helyezheted őket. Alapozóval, vagy hidratáló krémre helyezd, de a ragasztót is használhatod, csak azt már nehezebb lesz eltávolítani. – nem ajánlom a ragasztós felvitelt szemhéjra. Elegendő a másik két mód valamelyike.

 3. Gyönyörűek a csillámporaitok, igazán egyedi színekkel találkozni itt. Hasznos a fenti segítség is. Jó tudni, hogy a színjátszó színek néha alig láthatók. Ami nekem bevált csillám tetováláshoz: metál és hologramos csillámpor.