Henna

Festő: Soós Krisztina

A henna misztikus és nagyszerű hagyományok világába röpít minket. Az indiai szubkontinensen a mehndi szót használják, míg az arab és nyugati világban a henna az elterjedt kifejezés erre a művészetre.

A hennafestés határokon átívelő hagyománya különböző szinteken bár, de megjelenik a Bibliában, a zsidó ceremóniákban és a muszlim hagyományokban is.

A legrégebbi hagyományok szerint a hennafestés kézre, pontosabban a tenyérre készült. Később, amikor a hennafestés egyre népszerűbb lett, a test teljes felszínére készültek minták.

A hennafestést sokszor henna tetoválásnak is nevezik.

Néhány jelentős különbség a hennafestés és a tetoválás között:Henna blog

  • A tetoválás állandó, míg a hennafestés 1-3 hétig tartós. Ebből kifolyólag:
    • Ha a hennát választod, az épp aktuális ízlésednek megfelelően változtathatod magadon a mintát.
    • Ha hirtelen kedvet kapsz egy mintához, csak elkészítteted hennával, és ha a következő nap reggelén már nem tetszik, nem kell bánkódnod, hamarosan lekopik… (Másnaposok 2.)
  • A természetes henna biztonságosan alkalmazható bőrön, mivel semmilyen vegyszert nem tartalmaz. A henna gyógynövény is: gombaölő hatású, míg tetoválás esetén fennállhat a fertőzés, vagy allergiás reakció lehetősége.
  • Hennafestés kapni fájdalommentes folyamat, míg a tetoválás fájdalommal jár.
  • A hennapasztát a bőrön kell hagyni pár órán át, míg a tetoválás azonnal elkészül. A friss tetoválás után a bőr duzzadt lehet.
  • Vannak módszerek a henna színezésére, de az eredeti, természetes henna csak a barna különböző árnyalataira színezi a bőrt, míg egy tetoválást számtalan színben elkészíthetünk.
Henna kézfestés

Festő: Lebbenszki Vali

A hennapaszta eltávolításával várni kell körülbelül 5 órát. A henna eltávolítása után a minta színe narancssárga, halványbarna lesz. Ez a szín a következő órákban sötétedni fog, és körülbelül 24 óra elteltével éri el a legélénkebb árnyalatot, mely pár napig élénken megmarad a bőrön. A szín erőssége sok mindentől függ.

Kezdd el a hennafestést! Step-by-step leírást a bal oldalon találsz.

Bár ezen a weboldalon a testfestésről, a bőr festéséről beszélünk, a hennapor tökéletes választás a haj befestésére és ápolására is. Mindkettőre alkalmas, magas minőségű hennapor kapható a webáruházban.


Hozzászólások

Henna — 2 hozzászólás