Az, hogy valaki jelen legyen az interneten, komoly, tudatos tervező munkát és felkészülést igénylő feladat.

Légy a neten!Először is határozd meg az online jelenléted fő célját. Az egyik cél lehet, hogy megtaláld azokat, akik még nem ismerik Téged. A másik cél lehet az, hogy a már meglévő kapcsolataid számára biztosíts egy olyan felületet, ahol egyre több friss információt találnak Rólad. Ha kapcsolatba lépnének veled, azt tedd lehetővé az internetes felületen.

Hozz létre egy jól hangzó e-mail címet. Lehet, hogy a sexilany999@citromail.hu nagyon vagány, de szakmai célokra nem megfelelő. Találj ki egy profi e-mail címet, ami tükrözi a vállalkozásod nevét, vagy jellegét. Például a EvaTestfesto@gmail.com már jobban hangzik. Ha saját domain nevet is foglalsz, akkor az e-mail címed második feléből kiderül, hogy mely weboldalhoz tartozol pl: krisztina@csillamvilag.com. Ingyen e-mail címet (gmail.com) a Google mail segítségével szerezhetsz.

Keress az interneten olyan lehetőséget, ahol ingyen hirdethetsz. Ilyenek a linkgyűjtemények is. Ezeken a helyeken könnyen megtalálnak Téged azok, akik testfestőt, hennafestőt, arcfestőt, csillámos testfestésre képzett szakembert keresnek. A speciális gyűjteményekben való regisztrálás sokkal hasznosabb, mint az általános szolgáltatásokat felsoroló gyűjteményekben való regisztrálás. Nálunk ingyen hirdethetsz fotóval, részletes információval a Testfestő-keresőben.

Töltsd fel legjobban sikerült munkáid olyan oldalakra, amik képek feltöltését teszik ingyen lehetővé. Ilyen oldal a Picasa és a Flikr is. Ezeket az oldalakat több millióan látogatják naponta. Ne felejtsd a képeket feltöltés előtt megfelelő névvel ellátni, és hozzájuk majd pontos leírást adni.

Gondolkozz egy Facebook oldal létrehozásán is. A Facebook közösségi oldal felhasználóinak száma nagyon gyorsan gyarapszik. Valószínű, hogy a Te vendégeid/célcsoportod már mind rajta vannak.

Az utolsó dolog amiről most beszélek, az az, ami másoknak elsőre jut eszébe amikor online megjelenésről van szó: egy saját weboldal. Ez a legkevésbe fontos része az online stratégiának. Olyan oldalt alkotni ami a Google keresőben előkelő helyen szerepel, nagyon nehéz. Ezért aztán a kevésbé jól felépített és optimalizált weboldalak nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, nem hoznak új kuncsaftokat. Inkább arra szolgálnak, hogy információt osszanak meg azokkal, akik megtalálták. Ha mégis weboldalt szeretnél, keress meg egy ingyenes szolgáltatót (például a Google Sites), ahol könnyen és gyorsan készíthetsz weboldalt magadnak.

Az az információ, amit megosztasz az oldaladon, nagyon konkrét kell hogy legyen. Célod az, hogy a látogatók ne akarjanak tovább haladni, de ne is akarjanak sokáig böngészni az oldaladon, hiszen azt szeretnéd, ha gyorsan kapcsolatba lépnének Veled. Minél jobban megérted ezeket a szükségleteket, annál jobban fog növekedni azok száma, akik felveszik veled a kapcsolatot. A “Kapcsolat” részt tehát alaposan építsd fel: legyen ott a teljes neved, e-mail címed,  telefonszámod is, és akár egy kapcsolatfelvételre alkalmas űrlap. Vigyázz, a “Bemutatkozó” és “Kapcsolat” oldalakon bizalmat is építsz, ezért nem mindegy, hogy mennyire igényesen, egyenesen tálalod az információkat. (Ezen szempontok szerint add meg az elérhetőségeket a névjegykártyádon és a szórólapodon is.)

Így tudsz hiteles webes megjelenést létrehozni magadnak anélkül, hogy túl sokat kellene költened.

További marketing tippekért gyere el tanfolyamainkra!

CsillámVilág hírlevél: A speciális kedvezményekről, akciókról e-mailben értesülhetsz. Ne hagyd ki!