Ezt a kérdés nehéz megválaszolni. A fiatalabbak ösztönosen az online megjelenés felé hajlanak, még a hagyományos értékek hívei, inkább az offline megjelenést részesítik előnyben. A valóság ennél összetettebb.

Online vagy offline?

Az utóbbi évektől az internet erőteljesen hódit. A Nemzetközi Távközlési Egyesület szerint a magyarországi internet-felhasználók száma 2000-ben 7%-kal, 2007-ben 35%-kal, 2009-ben pedig 60%-kal nőtt az adott év induló adataihoz képest. Várakozások szerint ez az érték 2011 végére 70%-ig nő majd.

10-ből 6 vendéged tehát már online. Ez a szám – a fent leírt trend tükrében – csak emelkedni fog. Az internetet ugyanis egyre többen használják szolgáltatások és termékek keresésére.

Ha tehát szépséges henna- vagy csillámfestést, esetleg arcfestést tudsz készítesz, teremtsd meg vállalkozásod online megjelenését is!Így azok az emberek is Rád találnak, akik offline, “fizikai” megjelenéseddel egyébként nem találkoznának.

Az online jelenlét másik nagy előnye a kellékek beszerzése. Az, hogy rendelésed otthonról adhatod le, és akár másnap kezedben tarthatod – az előző este, TV-nézés közben kiválasztott színű, méretű… – terméket nagyon megkönnyíti az ember életét.

Ráadásul az online boltok nagy része jóval nagyobb kedvezményt tud adni, mint azok a kereskedők, akik boltjába el kell menned.

Az “online jelenlét” előnyei mellett számolnod kell egy kihívással is: Ha vevőid olyan szolgáltatást keresnek, ami Nálad nem elérhető, akkor az internet segítségével ugyanolyan könnyen találnak meg mást, aki képes azt a szolgáltatást biztosítani neki, mit ahogyan Téged találtak meg. Ennek szélsőséges esetben az is lehet a következménye, hogy elcsábulnak máshová, és ott is maradnak, ahelyett, hogy visszatérnének Hozzád.

Mindezt összevetve, igenis elengedhetetlen, hogy online megjelenésed legyen, függetlenül attól, hogy mekkora a vállalkozásod.

Katt ide, hogy megtudd, hogyan kerülhetsz az internetre anélkül, hogy túl sokat kelljen fizetni.

További marketing tippekért gyere el a marketing tanfolyamra.

CsillámVilág hírlevél: A speciális kedvezményekről, akciókról e-mailben értesülhetsz. Ne hagyd ki!