Jelen feltételek a csillamvilag.com honlapon szereplő termékek és oktatási anyagok megrendelésére és szállítására vonatkoznak.

I. A szerződés tárgya

1. A Megrendelő a csillamvilag.com honlapon szereplő árakon megrendeli az általa kiválasztott termékeket, oktatási anyagokat. A Megrendelő a megrendelés megküldésével egyidejűleg jelen szerződési feltételeket is elfogadja.

2. Jelen szerződésben foglaltaktól csak külön írásos megállapodással lehet eltérni.

3.  A Webáruház használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar és angol, azokra a magyar jogszabályok vonatkoznak. Az ily módon kötött szerződések írásba foglalt szerződésnek minősülnek, és azokat az Eladó digitálisan – adatbázisba mentéssel iktatja. A szerződéseket 2 évig őrzi meg, azok bejelentkezés után a “Fiókom” “Korábbi rendeléseim” menüpontból elérhetők.

II. A Webáruházban elérhető termékek megrendelésére vonatkozó információk 

1. A honlap termékekeit e-mailben a sales@csillamvilag.com címen, vagy a webáruházon keresztül lehet megrendelni. A webáruház termékeinek megrendelése a “Kosárba rakom” gombra való kattintással kezdődik, majd bejelentkezés/regisztráció után a megfelelő cím adatok és szállítási illetve fizetési mód kiválasztásával a “Rendelés megerősítése” gombra való kattintással fejeződik be.

A rendelés vagy regisztrálás közben hibásan bevitt, vagy egyéb okból módosítandó személyes adatok a jobb felső sarokban található “Fiók” linkre kattintva módosíthatók.

Termék eltávolítása a “Bevásárlókosár”-ban történhet. A kiválasztott termék mellett, a Mennyiség oszlopban kell a piros X-re kattintani a termék eltávolításához. A rendelt mennyiség módosításához a termék mellett a Mennyiség oszlopban szereplő számot kell átírni, majd a kék nyílra kattintani az új mennyiséggel való kalkuláláshoz.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon, visszaigazolásuk a rendelés leadása után azonnal – legkésőbb 48 órán belül, e-mailben történik. A megrendelés regisztrációhoz kötött. A megrendelés teljesítése előre átutalás, PayPal-os fizetés, választása esetén a termékek ára és a szállítási díj megérkezése után történik. Utánvétes rendelés esetén a csomag 1-3 napon belül érkezik a megadott szállítási címre, és átvételkor fizetendő. A termékek kiszállítása dobozban, vagy légpárnás borítékban történik. A webáruházban feltüntetett termékfotók illusztrációk, a valóságos termékek eltérhetnek a fotó által megjelenített terméktől. Személyes átvételre a rendelés leadásakor a ‘Pénztár’-ban látható időpontokban és helyen van lehetőség.

2. A Webáruházban közölt információk a Ptk. rendelkezései alapján ajánlattételi felhívásnak – és nem szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak – minősülnek. A Webáruházban elektronikus úton való megrendelés esetén a Megrendelő minősül ajánlattevőnek. A közölt árak az Áfa-t tartalmazzák, kivéve a ‘nettó’ felirat mellett feltüntetet árak. A feltüntetett akciós árak érvényesek 2012. december 01-től visszavonásig, kivéve ha a nyilvánosságra hozataluk a fenti kezdő időpont után történt. Mindig a megrendelés leadásának pillanatában, a megrendelés visszaigazolásában is szereplő árak az irányadók.

3. A megrendelést e-mailben visszaigazoljuk. A megrendelés teljesítését az Eladó a megrendelés leadását követő 8 napon belül visszautasíthatja. Ebben az esetben e-mailben tájékoztatja a Vevőt. Ha a Vevő már átutalta a Szolgáltató bankszámlájára a megrendelt termékek és a szállítás díját, akkor a Szolgáltató 5 banki napon belül hiánytalanul visszautalja. Visszautasítás hiányában a megrendelést elfogadottnak kell tekinteni.

4. Az adott regisztrációhoz tartozó megrendelések állapota nyomon követhető a bejelentkezés után a Fiók menüpont alatt. A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó e felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

5. A weboldalon feltüntetett árak a csomagolás költségét tartalmazzák, de a kiszállítás költségét nem tartalmazzák. A házhoz szállítás díját a Pénztár gombra kattintva a kijelentkezés során kalkulálja a rendszer, attól függően, hogy a Megrendelő utánvétes (1100 Ft) vagy előre fizetés utáni (850 Ft) kiszállítást választott. PayPal-on történő fizetés esetén a szállítási díjon felül + 100 Ft + 3,8% díj kerül felszámításra.

III. A megrendelés módosítása, elállás, garancia, minőségi kifogások

1. A megrendelés utólagos módosítása

A www.csillamvilag.com/shop weboldalon a Csillámvilág Kft (Eladó) részére leadott megrendelés utólagos módosítására a vevő részéről írásos formában (e-mailen) kerülhet sor, a rendelés leadását követően, a kiszállítás megindításáról tájékoztató e-mail megérkezése előtt.

2. Elállás joga, módja

A Megrendelő a megrendeléstől indoklás nélkül elállhat. Az elállás módja:

a) a megrendelést követő 24 órán belül: e-mail küldésével a sales@csillamvilag.com címre,

b) az áru kézhezvételét követő 8 hónapon belül: a nem használt áru eredeti csomagolásban és sérülésmentesen történő visszajuttatásával az Eladó címére (1063 Budapest, Szív u. 18.). Ha a Megrendelő postai úton küldi vissza a terméket, azt ajánlott küldeményként tegye. Kézhezvételi időpont a futártól történő átvétel időpontja.

Amennyiben a megrendelő postán, vagy futárszolgálattal küldi vissza a terméket, az Eladó legkésőbb a visszaküldött termék 1063 Budapest, Szív u. 18. címre történő megérkezésétől számított 30 napon belül utalja vissza a termékek árát és első szállítási költéségét a Megrendelő által helyesen megadott bankszámlaszámra. Az Eladó nem vállal felelősséget a Megrendelő által megadott adatok pontatlanságából vagy helytelenségéből eredő teljesítési hibákért. A vásárolt termék sérülésmentes, fenti címre eljuttatásának költségei a vevőt terhelik. Utánvéttel visszaküldött csomagok visszavételére nincs lehetőség.

Tanfolyamra jelentkezés és tanfolyam díj beérkezésének határideje: a tanfolyam kezdőnapja előtti 4. nap. Lemondás lehetséges írásbeli nyilatkozattal a kezdőnap előtti 5. napig. A tanfolyam előtt kevesebb mint 5 nappal történő lemondás esetén a tanfolyam teljes díja esedékes a Megrendelő részéről, melyet az Eladó nem köteles visszafizetni.

3. Minőségi kifogások bejelentésének módja, kifogás kezelése

Minőségi kifogások bejelentésére írásban, a megrendelés kézhezvételtől számított 2 napon belül van lehetőség, a PTK szabályai szerint. Az ezt követően beérkező kifogások kivizsgálására vagy elfogadására az Eladó nem köteles. A Megrendelő beszállítja a kifogásolt terméket az Eladó címére (1063 Budapest, Szív u. 18.), ahol lehetőség van cserére.

Amennyiben megállapítható, hogy a termék a szállítás során sérült meg, kizárólag a megrendelő és a fuvarozó cég (vagy a posta) alkalmazottja által is aláírt jegyzőkönyv alapján van lehetőség a cserére. Ha az áru nem rendeltetésszerű használat miatt sérült meg, az Eladó kérheti a kára megtérítését. Bármilyen esetben az Eladó felelőssége nem haladja meg a vevő által fizetett összeg mértékét.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak, tartós fogyasztási cikkek esetében a kötelező jótállás 1 év. Javítás esetén a jótállási idő újra indul.

Az Eladó célja, hogy a megrendeléseket a Megrendelő megelégedésére és a távollevők áltat kötött szerződést szabályozó 17/1999. (II.5.) kormányrendelettel összhangban teljesítse. Amennyiben a panaszos a panaszkezeléssel nem ért egyet, az Eladó jegyzőkönyvet vesz fel, mely egy példányát eljuttatja a Megrendelőnek.

IV. Szállítási feltételek

1. Ha az áru raktáron van, akkor az árának beérkezése napján (délelőtt) megindul a rendelés összekészítése, majd feladása. Utánvétes rendelés esetén 1-2 napon belül kiszállítjuk a termékeket. (Az esetek 98 %-ában ez  történik.) Amennyiben a megrendelt termék nincs raktáron, az eladó ezt írásban jelzi a várható szállítási határidővel együtt. A maximális szállítási idő: 14 nap. Átutalás választása esetén megvárjuk, míg megérkezik számlánkra a befizetett összeg, és ekkor küldjük ki (szintén 1-2 nap alatt kézbesítjük). Készpénzes fizetés esetén a ‘Pénztár’-ban látható napokon lehet átvenni a rendelést.

2. Az eladónak kártérítési kötelezettsége csak akkor van, ha az ő részéről felmerült szándékosságra vagy súlyos gondatlanságra vezethető vissza a szállítási késedelem. Nem illeti meg kártérítés a Megrendelőt a Megrendelőnél felmerült okból előállt szállítási késedelem, valamint vis maior esetén.

3. A megrendelt áruk kiszállítását a GLS futárszolgálat végzi. A szállítási költségeket az eladó kiszámlázza a Megrendelőnek a lent részletezett tarifa szerint.

4. A szállítási költséget a megrendelő előre, vagy utánvétes rendelés esetén a csomag átvételekor fizeti meg.

5. A csomag átvételekor a vevő köteles mindenkor ellenőrizni a csomag és a termékek sértetlenségét.

6. 2016-ban érvényes szállítási díjak Magyarországra és külföldre.

7. Az eladó a 10.000 Ft-ot meghaladó értékű áru rendelése esetén, magyarországi címre történő kiszállításnál a szállítási költségtől – egyéni megrendelő, nem viszonteladó esetén- eltekint. Utánvétes fizetés esetén ekkor is fizetendő az utánvét összeg kezelési díja: 250 Ft.

V. Fizetési feltételek

1. A megrendelések feldolgozása és postázása hétköznapokon történik, hétvégén a megrendelések feldolgozása szünetel.

2. A fizetés módja: banki átutalás, kártyás fizetés PayPal-on keresztül, utánvét és készpénzes fizetés az ügyfélszolgálaton, mely a rendelés során kiválasztható.

3. A Megrendelő a megrendelés elküldésével elfogadja, hogy a honlapon megrendelt termékek fizetési módja az általa kiválasztott mód. A kiszállítás az átutalt összeg megérkezése utáni lehetséges leghamarabb időpontban történik.

Ha utánvétes fizetést és szállítást választott, akkor a feladás a rendelés megérkezése napján, vagy másnap történik (legkésőbb 4 napon belül), a termékekért pedig a csomag átvételekor kell fizetni.

4. Az eladó az árut minden esetben számlával adja át, ezért fizetési késedelem esetén a számla hiányára való hivatkozást nem fogad el.

5. 2016-ban érvényes fizetési módokról részletesen.

VI. Tartalom, szerzői jogok és kötbér kikötés

A Csillámvilág.com oldalon levő tartalom (kép, szöveg, logó…) a Csillámvilág Kft. kizárólagos tulajdonát képezi, és nemzetközi jogvédelem alatt áll. Minden jog fenntartva.
1. Az Eladó megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért az Eladó felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak. Az Eladó a nyilvánvaló elírásokért, a nyilvánvalóan hibás adatrögzítésből fakadó tévedésekért felelősséget nem vállal.
2. A tartalom használata
A www.csillamvilag.com weboldal tartalma nem másolható, módosítható, sokszorosítható a Csillámvilág Kft. írásos engedélye nélkül. Az engedély után a felhasznált írásos vagy képes tartalomban fel kell tüntetni a forrást.
3. Kötbér kikötés
MAGÁNCÉLÚ HASZNÁLAT: Megrendelő tudomásul veszi, és nem ellenzi, hogy a honlapon történő böngészéssel megszerzett információkat csak magáncélra használja. Megrendelő, mint honlaplátogató elismeri, és nem vitatja (amennyiben bennünket erről külön e-mailben nem értesít a látogatását követő 3 napon belül), hogy a honlap tartalma a honlap üzemeltetőjének szerzői és szellemi tulajdonát képezi.

KÖTBÉR ÉS KÁRTÉRÍTÉS: A honlap üzemeltetője nem járul hozzá a tartalmak üzleti célú, egészben vagy részben történő felhasználásához, hasznosításához, átvételéhez, többszörözéséhez, terjesztéséhez, nyilvános előadásához, átdolgozásához vagy egyéb felhasználásához, ennek megvalósítása díjköteles. Amennyiben a honlap vagy a hírlevelek tartalmát a honlap üzemeltetőjének engedélye nélkül azonos vagy hasonló formában észleljük harmadik személyek honlapján, nyomtatott formában, nyilvános előadásokon vagy bármilyen más írott illetve szóban elhangzott módon, amely üzleti célhoz fűződik, másolt oldalanként/képenként 150.000 Ft összegű kötbért számlázunk alkalmanként. A tartalom eltávolítására felszólítást küldünk, minden felszólítás egy külön alkalomnak minősül. A jogellenes felhasználást közjegyzői ténytanúsítással bizonyítjuk a jogsértő költségére. Webmesteri igazolással és ügyvédi képernyőmentéssel is bizonyítjuk a sérelmet vita esetén. A közjegyzői ténytanúsítás közokirat.
Másolt oldalnak minősül legalább 1 bekezdésnyi szöveg változatlan vagy nagymértékben hasonló tartalmú átvétele, vagy ha a másolt oldal tartalom legalább 15%-ban vagy ennél nagyobb mértékben tartalmaz átvett információt, stílusjegyeket. Az átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást.  A kötbér a jogellenes használat átalánydíja, a jogsértés bizonyításán kívül tényleges kárt bizonyítani a szerző nem köteles, de jogosult. A kötbér kikötése nem mentesíti a jogsértőt a további, ezen felüli tényleges károk megfizetése alól.

4. Hozzászólások
A felhasználó tudomásul veszi, hogy az általa a www.csillamvilag.com-on közzétett tartalmakat a továbbiakban a szolgáltató szabadon felhasználhatja. A felhasználó a közzététel által lemond minden további jogáról.
A Csillámvilág Kft. nem vállal felelősséget a mások által közzétett tartalommal kapcsolatban. A felhasználó tudomásul veszi, hogy csak olyan tartalmakat tehet közzé, amelyek nem sértik meg egy harmadik fél szellemi tujajdonhoz fűződő jogait, nem tartalmaznak reklámot vagy félrevezető kijelentést, nem ösztönöznek bűncselekmény elkövetésére, nem obszcének, fenyegetőek, becsületsértőek, továbbá nem tartalmaznak számítógépes vírusokat, vagy egyéb ártalmas elemet.
A Csillámvilág Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a fenti kritériumoknak nem megfelelő tartalmat indoklás nélkül eltávolítsa.
Ha olyan tartalommal találkozol, mely sérti szerzői jogod, vedd fel velünk a  kapcsolatot e-mailben. A levélben szerepeljenek a következők: 1. az eltávolítandó, szerzői joggal végzett munkához vezető link, 2. neved, címed, telefonszámod, melyen napközben elérhetünk, 3. nyilatkozatot arról, hogy meggyőződésed szerint jogtalanul használják tulajdonod a weboldalunkon. A jogtalanul közölt tartalmak törlésre kerülnek.
5. Ha fotót küldesz számunkra, elismered, hogy a szerzői jogokkal Te rendelkezel, és a testfestőtől, a fotót készítő személytől, illetve a modelltől is rendelkezel a megfelelő írásos engedélyekkel a fotó közléséhez. Ha a képen a modell arca is látható, elismered, hogy rendelkezel a kép használatára vonatkozó írásos engedéllyel a modell részéről. Kép küldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt mi felhasználhassuk bármely célból, bármely médiumon. Ne küldj képet számunkra, ha a fenti feltételekkel nem értesz egyet.

VII. Záró rendelkezések

1. A felek a szerződéssel kapcsolatos vitás ügyeiket elsősorban közös egyeztetéssel rendezik. Felek értékhatártól függően a Dabas Városi Bíróság illetve a Pest Megyei Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

2. Felügyeleti szervek: Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség 1088 Budapest, József Krt. 6., Dabas Város Jegyzője, 2370 Dabas, Szent István tér 1.

2. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyv szabályai az irányadóak.

3. A szerződés mellékletét képezi az adatkezelésről és adatvédelemről szóló dokumentum.

4. A jelen szerződés hatálybalépésének időpontja 2009. 09. 01. Az Eladó fenntartja a jogot a szerződés egyoldalú módosítására. A módosítása esetén az Eladó az új szerződési feltételeket közzéteszi a Webáruházon, és a Webáruház nyitóoldalán figyelmezteti a felhasználókat a szerződési feltételek módosulásáról és a hatályba lépés időpontjáról. A figyelmeztetés elmulasztása az új szerződés hatálybalépését nem érinti.

A szerződés nem utal magatartási kódexre.

Az ügyfélszolgálat hétköznapokon az info@csillamvilag.com e-mailcímen, és a 36-1-781-3422 telefonszámon elérhető.